Pinokyo'nun Günlüğü 4
28.gün
Sevgili günlük bu gün rezil oldum. Okulda ardı ardına yalan söyleyince benim burnum da doğal olarak
uzadı tabi! Neyse aklıma formülle düzeltebileceğim geldi ama formülün ne olduğunu hatırlayamadım,
not aldığım kağıdı da evde unutmuşum! ‘’ Açıl susam açıl’’ dedikçe millet bana güldü. Kahretsin ki
şifre bu değilmiş! Allah’ tan oradan bir çocuk çıkıp ‘’ben senin masalını okudum ben biliyorum
formülü, doğru söyleyince geçiyor’’ deyince kurtuldum vallahi!
29.gün
Bu gün tatildi ve evde babama, yani Gapetto’ ya çattım. Madem konuşan kukla yapıyorsun be adam; şu
işi fabrikasyona döksene! Neden ufacık marangozhanede ömür tüketiyorsun, paranın dibine vursana
dedim ama yok, sünepe gelmiş sinema eki gidecek... Sanki kardeş istemem diyen var. Kanka olurlar
bana fena mı?
30.gün
Sevgili günlük, şu bitmek bilmeyen yalan söyleme burnun uzar geyiği beni çıldırtıyor. Herkesin
sürekli dilinde bu. Ah baba ah! Madem dizaynı sen yapıyorsun, yalan söylenince uzayan burun niye
yapıyorsun?! Ayrıca bırak uzasın. Dışarıda uzayan burnuma meraklı cıvırlarla yaşadıklarımı birebir
anlatsam Gepetto'nun kalbi taşımayacak, bunu bilmiyor ama!
31.gün
Ben bugün hafta sonları için part time bir işe girdim. Babam da duyunca hem iş için hem de yalan
söylüyorum diye bana fena halde kızdı. Sanki Gapetto’ nun cebime beş kuruş para koyduğu var. Yakında
Mavi Peri gelecek, para lazım! Hem yalan söylemeyip ne yapayım? Beni eve atıp 'yalan söyle Pinokyo'
diye yalvaran yaşı geçkin hatunlardan kazandığım paralar olmasa nasıl yaşarım?! Haa günlük
arkadaşım, bana diyeceksin ki yolun yol değil, haklısın! Ben çok mu memnunum sanıyorsun burnumu
olmayacak işlere sokmaya?! Ama durum bu. Ey yumurtaya can veren rabbim; bana Mavi Peri denilen o
paragözü yollayacağına, azıcık şu tahta kuluna da bedavadan bir can ver de bitsin bu ızdırap!
32.gün
Bu gün yaptığım bir yaramazlıktan dolayı tek ayak üstünde ders sonuna kadar ceza aldım! Arka
sıradakilerden biri ‘’ pinokyo, sen abızıtın mı?’’ deyince anlamadım bunun ne demek istediğini ve ‘’
ne,anlamadım?’’ dedim. Cevabımı aldım, zzıt tahtalıköymüş cevabı! Bir de nedense arkasından güldü,
pek anlamadım durumu ama galiba bu gıcık bir espri yaptı bana, dur yarın döveyim ben şunu!
33.gün
Sevgili günlük,dersteyken öğrendim ki, şu meşhur Truva Atı var ya, o benim akrabammış, öğretmen
söyledi.
34.gün
Artık herkes bana alıştı. Hatta bir sürü arkadaşım oldu. Hepimiz türlü türlü yaramazlıklar yaptık,
çok eğlenceliydi. Bir arkadaşın önerisiyle okuldan kaçtık ve oyuncak kentine gittik. Bu oyuncaklar
kentinde Perşembe günleri okullar tatilmiş, keşke bizim burada da böyle olsa ama anlamadığım birşey
var bu kentte haftanın 5 günü perşembe günü ve geri kalan günler hafta sonu!. Arkadaşlarla beraber
burada eğlenip ders çalışmadığımız için eşeğe dönüştük. Satıcı da bizi satarak zengin oldu. Artık
eşek halimle tam ölecekken Mavi Peri çıktı ve beni yine eski halime dönüştürdü.
35.gün
Ben şu Mavi Peri’ ye hala kızgınım, yahu dün o kadar karşıma çıkıyorsun ve beni eski halime
çeviriyorsun be kadın, bari o kadar sihir yaparken beni insana çevirseydin ne olurdu! Neymiş böyle
durumlarda para aranmazmış çünkü masalın devam etmesi gerekiyormuş. Hay ben böyle kuklalığın!.. Odun
halim daha iyiydi be! Şimdi milletin maskarası olduk!